RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Cijfers en feitjes over de bekerfinale

UTRECHT -

Feyenoord en FC Utrecht strijden vanavond in een volgepakte Kuip om de KNVB-beker. Voor de Utrechtse club is het de zesde keer dat de finale wordt bereikt en bij winst gaat FC Utrecht voor de vierde keer in de historie naar huis met de beker.

FC Utrecht won de KNVB-beker in 1985, 2003 en 2004. De Rotterdammers hebben een iets grotere bekerhistorie: Feyenoord staat voor de zestiende keer in de bekerfinale, elf keer stapten ze als winnaars van het veld.


TEGENSTANDERS

In de strijd naar de finale kwam FC Utrecht eerder onder meer titelverdediger FC Groningen en landskampioen PSV tegen. In de halve finale maakte de ploeg van trainer Erik ten Hag een einde aan het bekersprookje van de amateurs van VVSB.

Feyenoord schakelde louter eredivisieclubs uit: PEC Zwolle, Ajax, Willem II, Roda JC en AZ. Voor de competitie won Feyenoord dit seizoen zowel thuis als uit van Utrecht.


SUPPORTERS

Beide clubs worden vanavond gesteund door bijna 18.000 fans. Vanuit Utrecht vertrekken 280 bussen richting Rotterdam, goed voor een totale lengte van 4,2 kilometer, weet FCUtrecht.nl. Daarnaast varen er ook 3 boten. De verwachting is ook dat zo'n duizend auto's koers zetten richting Rotterdam.


VOORBEREIDING

Door de organisatie van de Utrechtse club zijn in totaal 4.000 manuren gemaakt om de complete Bekerfinale voor te bereiden. Alleen al op de wedstrijddag zijn er 300 stewards en veiligheidspersoneelsleden van FC Utrecht actief.

De bekerfinale begint om 18.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter BjŲrn Kuipers. Beide clubs worden in De Kuip gesteund door bijna 18.000 fans.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -