FC Utrecht verliest bekerfinale van Feyenoord

UTRECHT - FC Utrecht is ten onder gegaan in de bekerfinale tegen Feyenoord. In de Kuip werd met 2-1 verloren van de Rotterdammers. Bij rust leidde Feyenoord met 1-0.
Beide ploegen begonnen matig aan de wedstrijd. Mark van de Maarel had de grootste kans voor FC Utrecht van de eerste helft. De rechtsback vergat om de bal te controleren en zo was de kans verkeken.
Na 40 minuten te spelen had Feyenoord slechts één keer op goal geschoten en Utrecht zelfs geen één keer. Het was Feyenoord-spits Michiel Kramer die de score opende. In de 41e minuut kopte hij de 1-0 binnen. Sébastien Haller kreeg nog een kleine kopkans, maar de bal vloog over.
Na rust ging FC Utrecht goed van start. Kongolo moest in de 51e minuut een overtreding maken en pakte de gele kaart. Uit die vrije trap kwam de bal voor Ramon Leeuwin terecht. De verdediger twijfelde geen moment en met een droge knal zette hij de 1-1 op het scorebord.
Oud-speler van FC Utrecht Dirk Kuyt had de 2-1 op zijn schoen, maar Timo Letschert gooide zich goed voor de bal en blokte het schot. De voorsprong voor Feyenoord kwam alsnog. Eljero Elia ontdeed zich van Mark van de Maarel en schoot de bal via de paal en de rug van keeper Filip Bednarek binnen: 2-1.