FC Utrecht pakt punt bij Roda JC

KERKRADE - FC Utrecht heeft met 10 man een punt uit het vuur gesleept in Kerkrade: 0-0. Al in de achtste minuut moest Ali Boussaboun ten onrechte met rood naar de kant. In de slotfase maakte Cedric van der Gun na drie maanden blessureleed zijn rentree. Door de uitslag blijft Utrecht tiende in de eredivisie.
Na de uitschakeling in het bekertoernooi kan FC Utrecht zich nog alleen via de competitie plaatsen voor Europees voetbal. Om de play offs te bereiken moet de ploeg bij de eerste negen in de eredivisie eindigen. De wedstrijd tegen Roda JC werd van te voren gezien als sleutelduel. Winst zou betekenen dat FC Utrecht mee zou blijven doen, verlies zou de kansen sterk verkleinen.
Tegen Roda JC moest Foeke Booij al snel de tactiek omgooien. Al in de achtste minuut kreeg Ali Boussaboun de rode kaart. Hij had een akkefietje met Lachambre. De Belg was de aanstichter maar kwam met de schrik vrij.
FC Utrecht had het in Kerkrade niet makkelijjk. Daar stond tegenover dat Roda JC nauwelijks echt gevaarlijk kon worden. Als de Limburgers er al doorkwamen stond Vorm op zijn post. In de slotfase maakte Cedric van der Gun zijn rentree. De aanvaller was in december geblesseerd geraakt. Vlak nadat Van der Gun het veld op was gekomen kreeg hij twee goede kansen maar hij kon ze niet verzilveren.
In de ogen van Foeke Booij werd zijn ploeg tot twee keer toe een strafschop onthouden. Onder meer Robin Nelisse werd in de zestien onderuit gehaald.
De 0-0 is voor FC Utrecht niet onverdienstelijk. De ploeg haalde tot nu toe maar weinig punten in uitwedstrijden. Slechts één keer werd er gewonnen, tegen Excelsior.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.