Verheijen: 'Ik had een goed seizoen'

SCHIPHOL - Carl Verheijen is tevreden over zijn prestaties tijdens het afgelopen schaatsseizoen. Vandaag keerde de schaatser uit Leusden samen met zijn collega's terug uit Amerika. In Salt Lake City werd afgelopen weekend de WK afstanden. Verheijen pakte daar drie medailles.
Na een vlucht van 10 uur gaven de schaatsers op Schiphol een persconferentie. Op het WK afstanden won de Nederlandse ploeg 11 medailles. Verheijen pakte een gouden medaille op het onderdeel ploegenachtervolging (samen met Erben Wennemars en Sven Kramer). Carl Verheijen moest op de 5 kilometer zijn meerdere erkennen in Sven Kramer (goud) en Enrico Fabris (Italië, zilver). Op de 10 kilometer ging de schaatser hard maar niet hard genoeg om Sven Kramer te verslaan. De Fries reed een nieuwe wereldrecord en is een klasse apart. Kramer plaatste daar vanochtend tijdens de persconferentie wel een kanttekening bij: "Ook mijn benen gaan pijn doen tijdens zo'n race."
Carl Verheijen keerde vanochtend vermoeid terug uit Amerika. De schaatser was het afgelopen weekend ook al niet topfit maar presteerde toch goed. "Het geeft een goed gevoel dat mijn basis zo goed is dat ik tijdens ziekte ook nog kan presteren." Verheijen presteerde goed maar moest toch, net als eerder dit seizoen, Kramer voor zich dulden. "Tuurlijk word ik er gek van dat Kramer steeds sneller is. Maar ik heb het dit seizoen wel goed gedaan. Al Sven er niet was geweest dan zou ik wel mooi de beste van de wereld zijn. En er zit nog rek in. Ik moet nog iets meer groeien en dan kan ik hem pakken." Bij Verheijen overheerst dus een tevreden gevoel over het afgelopen seizoen.
De komende weken is Verheijen vrij. Hij blijft thuis in Leusden. Tijdens het seizoen is hij veel onderweg. Nu wil hij genieten van zijn gezin en de contacten met zijn buren, vrienden en familie weer aanhalen. De eerste trainingen staan voor begin april op het programma. Eind april gaat Verheijen met TVM op trainingskamp. Het is de officiële start van de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.