IJsselmeervogels zo goed als veilig

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft in de topklasse met 1-1 gelijkgespeeld tegen directe concurrent FC Lisse. Door het punt is het elftal van Sandor van der Heide zo goed als zeker van handhaving in de topklasse.
In de eerste helft kwam FC Lisse op voorsprong via een schot van Robert van Boxel. Bij IJsselmeervogels werd Abderrahim Loukili al na 38 minuten gewisseld. Hij was tegen een vroege gele kaart aangelopen en mist daardoor de wedstrijd volgende week tegen GVVV. Zijn plaats werd ingenomen door Maikel de Harder. Ook Mike van de Laar en Jeffrey Buitenhuis ontvingen geel en zijn er volgende week niet bij. De twee waren wel betrokken bij de gelijkmaker. Van de Laar gaf via een vrije trap de assist op Buitenhuis die binnen kopte.
IJsselmeervogels heeft met nog twee wedstrijden te spelen een voorsprong van vijf punten op FC Lisse dat 15e staat. De Vogels staan tiende in de topklasse en hebben nog twee punten nodig voor definitieve handhaving. De tweede divisie is onbereikbaar voor De Vogels.

IJsselmeervogels-trainer Sandor van der Heide in gesprek met verslaggever Corné Hendriks