Gerrit Plomp weg bij Geinoord

NIEUWEGEIN - Het bestuur van Geinoord heeft trainer Gerrit Plomp ontslagen. Aanleiding zijn de slechte prestaties van de zaterdag hoofdklasser uit Nieuwegein.
Gerrit Plomp was de afgelopen drie en een half jaar trainer van Geinoord. Onder zijn leiding promoveerde de club naar de zaterdag hoofdklasse. Geinoord is daarin bezig aan het tweede seizoen. De ploeg staat op dit moment twaalfde. Daarmee staat de ploeg boven de directe degradatiestreep maar zou het wel promotie-degradatiewedstrijden moeten spelen. De nummer dertien, VVOG, heeft 1 punt minder dan Geinoord maar de ploeg uit Harderwijk heeft één wedstrijd minder gespeeld.
Eerder werd al bekend dat Gerrit Plomp aan het eind van het seizoen zou vertrekken bij Geinoord. Hij gaat naar Huizen. De club uit Nieuwegein heeft in Bert van Sas al een opvolger gecontracteerd. Van Sas was in de jaren negentig ook al trainer van Geinoord. De oefenmeester uit Veenendaal legde eerder dit seizoen zijn werk als trainer van Bennekom neer.
Geinoord-voorzitter Rob de Vries sprak van een moeilijke beslissing: "Wij zijn geen club die trainers zomaar ontslaat, maar nu had het bestuur het gevoel dat er iets moest gebeuren." Het lijkt er dus op dat het bestuur hoopt op een schokeffect. "Nee. Ik geloof niet echt in een schokeffect maar er moest gewoon iets gebeuren.Een heel team wegsturen kan niet."
Het bestuur en de spelersraad hebben afgelopen maandagavond gesproken over het vertrek van Gerrit Plomp. Dinsdagavond sprak de clubleiding met de trainer zelf.
Geinoord heeft nog zeven wedstrijden te gaan in de zaterdag hoofdklasse B. Het is nog onduidelijk wie tijdens deze duels de leiding heeft over het eerste elftal. Het bestuur zoekt nog naar een oplossing voor het gat dat nu gevallen is. Voorlopig neemt assistent-trainer Bongers de trainingen van het team voor zijn rekening.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.