Vrouwen SCHC naar halve finale Europa Cup

BILTHOVEN - De vrouwen van SCHC hebben zich geplaatst voor de halve finale van de EuroHockey Club Champions Cup (EHCCC). De eerste wedstrijd op het eigen veld in Bilthoven won de formatie makkelijk van het Engelse Canterbury HC: 6-0.
Direct aan het begin van de wedstrijd gaf SCHC een visitekaartje af. In de 3e minuut scoorde Caia van Maasakker vanuit een strafcorner de 1-0. En 6 minuten later tekende Ginella Zerbo via een tip-in de 2-0 aan. Ondanks de voorsprong bleef SCHC gedreven en geconcentreerd spelen. Nog voor het eind van het eerste kwart maakte Ginella Zerbo de 3-0.
In het tweede kwart controleerde SCHC, vorig jaar winnaar van de EHCCC, nog steeds de wedstrijd maar kwam het niet tot scoren. De Engelse vrouwen konden daar weinig tegenover zetten. Slechts een keer kwamen ze in cirkel van SCHC tot een zwak schot, de Bilthovense keeper Maartje Cox had daar geen enkele moeite mee.
Vorig jaar speelden SCHC en Canterbury HC op de EHCCC nog gelijk. De Bilthovense vrouwen hadden toen shoot-outs nodig om de halve finale te bereiken. Dit keer kwam de ploeg van Lotte Smets geen moment in de problemen. In het derde kwart bouwde SCHC de score via Claire Verhage (tip-in) en Caia van Maasakker (strafcorner) uit naar 5-0.
In het laatste kwart kreeg Canterbury HC iets meer ruimte en daarmee een paar kansen. Met nog 7 minuten te gaan was Anna Kolarova het dichtst bij een doelpunt. Maartje Cox voorkwam duikend naar de grond de eretreffer. Twee minuten voor tijd bepaalde Xan de Waard de eindstand op 6-0.
Zaterdag om 16.15 uur speelt SCHC de halve finale tegen Club Campo de Madrid. Eerder op de dag speelt Den Bosch om 14 uur tegen het Duitse UHC Hamburg. De Brabantse landskampioen bereikte de halve finale door met 7-0 te winnen van het Russische Krylatskoye.