Winnend Hoogland kampioen dankzij misstap Purmersteijn

Vreugde bij Hoogland na het winnen van de titel in de eerste klasse
Vreugde bij Hoogland na het winnen van de titel in de eerste klasse © RTV Utrecht
HOOGLAND - De voetballers van Hoogland zijn kampioen geworden in de 1e klasse A. Hoogland won maandag zelf met 2-1 van Zeeburgia, concurrent Purmersteijn verloor van RKVV Dem en hierdoor ging de titel naar de Amersfoorters.
In de 2e minuut kwam Hoogland al op 1-0 voorsprong via Oscar van Logtestijn. Lang werd er niet van de voorsprong genoten want drie minuten later was de stand alweer 1-1. Oussama Siali schoot de gelijkmaker binnen. Na een half uur spelen was het wederom Van Logtestijn die doel trof. Hij zorgde vanuit een knappe aanval voor de 2-1.
In de laatste seconden van de wedstrijd was Hoogland-keeper Sebstiaan Bruins nog erg belangrijk voor zijn ploeg. Hij kon een inzet van Zeeburgia maar net van de lijn houden. Hierna floot de scheidsrechter af en dus was er het kampioenschap voor Hoogland omdat RKVV Dem met 2-1 won van Purmersteijn.
Hoogland promoveert dankzij het kampioenschap naar de hoofdklasse. In de 1e klasse is het geëindigd met 56 punten. Nummer twee Purmersteijn is door het verloren duel tegen RKVV Dem op 55 punten blijven steken.

Hoogland-trainer Peter Visee over het kampioensschap tegen verslaggever Mark Kloostra
Hoogland-doelman Sebastiaan Bruins was in het slot van de wedstrijd nog erg belangrijk, verslaggever Mark Kloostra sprak met de geëmotioneerde keeper