Schaerweijde sleept derde duel uit het vuur

ZEIST - De hockeyers van Schaerweijde hebben de return in de play-outs tegen Tilburg na shoot-outs gewonnen. Hierdoor wordt er zondag een beslissingswedstrijd voor promotie/degradatie gespeeld omdat Tilburg de eerste wedstrijd won.
In de tweede helft kwam Schaerweijde op voorsprong via Casper Horn. Het leek er goed uit te zien voor de ploeg uit Zeist, maar een strafcorner van Tilburg gooide roet in het eten. Tim Swaen maakte de 1-1. Schaerweijde gaf niet op en dit resulteerde in een 2-1 voorsprong. Casper Horn was opnieuw de gevierde man. Schaerweijde-doelman Arek Matuszak was belangrijk voor zijn ploeg en wist veel pogingen van Tilburg te keren. Een paar seconden voor het einde van de wedstrijd zorgde opnieuw een strafcorner voor een Tilburgse goal. Wederom Tim Swaen was de boosdoener voor Schaerweijde: 2-2. Hierdoor moest er verlengd worden in Zeist.
In de verlenging werd niet gescoord en dus volgden er shoot-outs. Hierin bleek Schaerweijde de sterkste te zijn, mede dankzij uitblinker Matuszak en dus wordt er zondag om 15:00 in Tilburg een beslissingswedstrijd gespeeld. De winnaar van dit duel komt volgend jaar uit in de hoofdklasse, de verliezer is veroordeeld tot de overgangsklasse. De eerste wedstrijd tussen Tilburg en Schaerweijde eindigde in 2-1 in het voordeel van de Tilburgers.
Aanvoerder Thijn Knetemann is er zondag niet bij. Hij is geschorst. Knetemann heeft hierdoor zijn laatste wedstrijd in het shirt van Schaerweijde gespeeld. Hij komt volgend seizoen uit voor Pinoké.

Schaerweijde-doelman Arek Matauszak praat na met verslaggever Robert Claus
Schaerweijde-trainer Bas Bogaard in gesprek met verslaggever Robert Claus
Schaerweijde-aanvoerder Thijn Knetemann speelde zijn laatste wedstrijd voor Schaerweijde, hij sprak met verslaggever Robert Claus

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.