Vriendenschaar trekt aan langste eind tegen FC Abcoude

ABCOUDE - FC Abcoude heeft het eerste duel van het tweeluik tegen Vriendenschaar om een ticket voor de tweede klasse verloren. De wedstrijd eindigde in 3-2 in het voordeel van de ploeg uit Culemborg.
Het duel werd na twee minuten stil gelegd nadat keeper Rody Honingh van Vriendenschaar met de spits van Abcoude in botsing was gekomen. De keeper had zijn tong ingeslikt. Abcoude-speler Machdi Ibrahim en de dienstdoende scheidsrechter probeerden zo snel mogelijk de tong uit zijn keel te halen. Dit lukte de twee. Honingh moest met een ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Hier werd geconstateerd dat hij aan de botsing een hersenschudding heeft overgehouden.
Nadat de wedstrijd drie kwartier had stilgelegen was het Vriendenschaar dat snel de score opende. Abid el Idrissi scoorde vanuit een vrije trap de 1-0. FC Abcoude kwam niet veel later op gelijke hoogte via een kopbal van Stefan Groen. Maar Vriendenschaar vocht zich opnieuw naar een voorsprong. Joshua Cohen was na een goede aanval de gevierde man: 2-1.
Drie minuten na de thee kwam FC Abcoude op gelijke hoogte via Preben Wolfgramm. Hij kreeg de bal na een knappe soloactie van Martijn Groen. Vriendenschaar kwam acht minuten voor het einde van de wedstrijd op 3-2 voorsprong via Joshua Cohen. Dit was tevens de eindstand.
Op 12 juni spelen de twee ploegen opnieuw tegen elkaar. Hierin strijdt Vriendenschaar voor promotie naar de tweede klasse, FC Abcoude wil zich handhaven in die klasse.