SV Nieuw Utrecht moet schulden snel afbetalen

UTRECHT - Wethouder Paulus Jansen wil dat de Utrechtse voetbalclub SV Nieuw Utrecht een schuld van ruim 1,5 ton snel terugbetaalt aan de gemeente. Dat schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad.
PvdA, GroenLinks, de Partij voor de Dieren en Stadsbelang Utrecht hadden de wethouder verzocht om uitstel van het afbetalen van de openstaande schulden. Volgens de wethouder is het echter niet de taak van de gemeente om verenigingen overeind te houden, maar om sport te bevorderen.
De sportclub heeft al sinds 2011 een conflict met de gemeente na de bouw van een nieuwe kantine. De sportclub bleek niet het complete bedrag van het gebouw te kunnen betalen, waarna de gemeente naar de rechter stapte. De rechtbank besloot daarop dat SV Nieuw Utrecht alsnog het resterende bedrag moest betalen.

BETALINGSTERMIJN

In de brief zegt de wethouder dat het geen zin heeft om de betalingstermijn voor het afbetalen van de schulden te verlengen. Ook bij uitstel blijft het risico dat de 1,5 ton niet afbetaald wordt even hoog.
De gemeente is overigens niet de enige partij die nog geld van de sportclub krijgt. Er zijn ook betalingsproblemen met de bank en er is een achterstand in het betalen van de hypotheek.
In een reactie laat SV Nieuw Utrecht weten het bedrag van 1,5 ton schuld te betwisten. "Laten we duidelijk zijn dat dit geen schuld is dat opgebouwd is maar een bedrag waar nog altijd onenigheid over heerst. Volgens ons is dit geen bedrag wat doorbelast zou mogen worden, volgens de gemeente mag dit weer wel. De rechter heeft hier een uitspraak over gedaan maar het proces voor hoger beroep loopt nog."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.