Coach Gerritse vertrekt bij UZSC

UTRECHT - Willem Wouter Gerritse vertrekt als coach van waterpololandskampioen UZSC uit Utrecht. De 33-jarige Amersfoorter kan zijn functie als coach van een eredivisieteam niet langer combineren met een maatschappelijke loopbaan. Ook zijn assistent Bart Pol stopt, om dezelfde reden.
"Het was erg moeilijk om dit besluit te nemen", aldus Gerritse "Ik heb met veel plezier samen met Bart en Kitty van Rooijen de jongens in de selectie begeleid en getraind. Ook heb ik genoten van de UZSC-fans die het team de afgelopen jaren door dik en dun hebben gesteund. Dat alles zal ik ontzettend gaan missen. Het is voor mij nu echter belangrijk om mij op mijn maatschappelijke carrière te richten."
Gerritse stopte twee jaar geleden als actief speler en nam als coach van UZSC het stokje over van Robin van Galen, die bondscoach werd. In zijn eerste jaar leidde hij de Utrechters naar de eerste landstitel in de geschiedenis. Vorige week werd hij zijn tweede seizoen als coach opnieuw landskampioen met UZSC.
Als speler begon hij bij het Amersfoorttse AZ&PC. In 2001 debuteerde hij in Oranje. Na zijn tijd bij AZ&PC speelde hij bij verschillende clubs in Frankrijk (Nice), Spanje (Mataro) en Hongarije (Ferencvaros, Szolnok en Eger). In het laatste land werd hij met hoofdklasser Eger landskampioen. In zijn laatste jaar als speler won hij met UZSC de KNZB-beker.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.