Boasson Hagen wint, Van der Haar op achterstand

WOUDENBERG - Lars van der Haar is in de 4e etappe van het Critérium du Dauphiné op achterstand binnengekomen. De Woudenbergse wielrenner werd 157e op ruim drie en een halve minuut van winnaar Edvald Boasson Hagen. De Noor was in de rit van Tain-l'Hermitage naar Belley over 176 kilometer de snelste in de sprint.
De renner van Dimension Data hield in de massasprint de Fransen Julian Alaphilippe en Nacer Bouhanni achter zich. Ook John Degenkolb, de ploeggenoot van Van der Haar, mengde zich in de sprint. De Duitser van Giant-Alpecin raakte zwaar geblesseerd bij een trainingsongeval in januari in Spanje en probeert zich in vorm te fietsen voor de Tour de France. Zijn klassering, achtste, was zijn beste tot nu toe in de Dauphiné.
Alberto Contador, die de leiding heeft na zijn winst in de klimtijdrit op de openingsdag, heeft een voorsprong van nog maar vier tellen op Chris Froome. De Brit won negen seconden omdat hij voor een breuk in het peloton zat. Deze onststond in de slotkilometers na een valpartij. Bauke Mollema (tiende) is de hoogst geklasseerde Nederlander. Van der Haar staat 94e.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.