Wennekes Nederlands kampioen elite-zonder-contract

Theo Wennekes gaat winnend over de streep
Theo Wennekes gaat winnend over de streep © Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - Robin Wennekes heeft het laatste kampioenschap van de NK Wielerweken in Goeree-Overflakkee op zijn naam gebracht. De renner rijdend voor de combinatieploeg Wilton De Volharding/TWC Tempo won de sprint van een nog omvangrijk peloton bij de elite-zonder-contract. Hij deed dat door Dex Groen van West-Frisia (tweede) en oud-beroepsrenner Hans Dekkers van Arrow (derde) voor te blijven.
De koers starte nerveus en een groep van dertien renners liep ver weg met daarbij Nick Stöpler uit Woerden. Toen alles na 100 kilometer weer bij elkaar dreigde te komen brak het peloton in drie grote stukken. In de laatste ronde van 15 kilometer werd Sven Kramer nerveus. Er was nog 1 renner vooruit toen de schaatsprof zich met zijn ploeg aan kop nestelde. Op 200 meter van de finish kwam alles weer samen waarna Wennekes zijn slag sloeg.
Jake Griffin uit Maarn eindigde als 16e. Olaf Oussoren uit Amerongen werd 23e. Nick Stöpler werd uiteindelijk 32e.

VOORGEVOEL


Wennekes speculeerde een wedstrijd lang op de sprint. Zo zei hij tegen Cyclingonline.nl: "Ik had renners gesproken die bij de beloften hadden gereden op vrijdag en gehoord dat het heel lastig was om weg te blijven. Daarom wilde ik geen energie verspillen aan uitvallen. Ik heb me ook niet te druk gemaakt over het feit of ze al dan niet dat gat zouden dichten, maar mijn moment afgewacht." Wennekes rekende zich vooraf niet zomaar tot de favorieten. "Ik had de hele dag al het gevoel dat ik kampioen van Nederland zou worden. Het is mijn eerste titel, maar ik voelde het gewoon aan. Het is nog uitgekomen ook", aldus de renner wiens vader Theo namens de Utrechtse equipe in de ploegleiderswagen zat.
Er was dit weekend meer succes. Bij de beloften eindigden Tim Ariesen (Rhenen) en Martijn Budding (Veenendaal) respectievelijk als 2e en 3e. Casper van Uden, van het Utrechtse Wilton De Volharding, werd Nederlands kampioen bij de Nieuwelingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.