Verschoor wint drie races in Formule 4

BENSCHOP - Het Nederlandse toptalent Richard Verschoor heeft opzien gebaard door in de Spaanse Formule 4 drie races in één weekend te winnen. De 15-jarige coureur uit Benschop won de laatste race op Motorland Aragon zelfs met negen seconden voorsprong.
Verschoor had alleen tegenslag in de kwalificatie. Daarin kwam hij door een lekke band niet verder dan de 5e tijd. Daarna verliep alles perfect voor het Red Bull-talent. Hij won alle drie de races en maakte vooral in de afsluitende race indruk door veel sneller te rijden dan de rest van het veld. "Ik concentreerde me volledig op mezelf en pushte zo hard als ik kon om het maximale uit de auto te halen. Ik weet dat ik dat moet doen in de Formule 4 en daar werk ik aan", aldus Verschoor tegenover Gpupdate.net. "De auto was geweldig. Ik heb genoten van dit circuit en het hele evenement."
Door zijn drie zeges leidt Verschoor het Spaanse Formule 4-kampioenschap, hij had tijdens het eerste raceweekend op het Circuito de Navarra ook al één race gewonnen. Met 102 punten heeft hij een ruime voorsprong op land- en teamgenoot Jarno Opmeer, die er tachtig heeft. In het Noord-Europese Formule 4-kampioenschap, waaraan beide coureurs ook deelnemen, leidt Opmeer de titelstrijd na drie weekends met 153 punten, ruim voor Verschoor (96).
Eerder dit seizoen werd Verschoor opgenomen in het talentenprogramma van Red Bull Racing.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.