"Vuelta houdt van ons"

UTRECHT - Spanjaarden houden van de Nederlandse wielerfans volgens Dick Heuvelman. Hij is de man die in 2009 de Vuelta naar Assen en Emmen haalde. Volgens hem doet de organisatie ook graag zaken met Nederland.
"Er was ontzettend veel publiek op de been in Assen en Emmen, veel meer dan bij de eerste etappes in Spanje. En het geld is goed hier. Ze doen zaken met de overheid en dan ben je verzekerd van het geld. Dat is voor de Vuelta reden om hier naartoe te komen", zegt Heuvelman.

KANSHEBBER

Het zong
rond, maar woensdag maakte Cor Jansen van het Business Peloton Utrecht bekend dat Utrecht een grote kanshebber is voor de start van de Ronde van Spanje in 2019. In augustus reist een delegatie af naar Spanje om de met de directie te spreken over de Vueltastart.

WIELAERT

Jeroen Wielaert, initiatiefnemer van Le Grand Départ, denkt dat Utrecht het evenement binnenhaalt. Hij ziet één klein nadeel. "Het komt iets te snel na de Tour. Het neemt de luister van dat unieke evenement enigszins weg."
Heuvelman denkt dat het de toeschouwers niets uitmaakt. Die staan er volgens hem gewoon over drie jaar om de renners aan te moedigen. "De Vuelta is toch de derde wielerronde van de wereld, met veel toppers aan de start."
Er zijn vooralsnog geen andere kanshebbers voor de Vuelta in 2019. Als Utrecht de start van wedstrijd binnenhaalt is het de eerste stad waar zowel de Tour, Giro en Vuelta doorheen gaat.
Of er geld vanuit de gemeente komt is nog niet duidelijk. Een woordvoerder van wethouder Jansen laat weten dat het de ondernemers zijn die over de brug moeten komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.