Kiplagat wint Marathon Utrecht

UTRECHT - De Keniaan Mariko Kiplagat heeft de Marathon van Utrecht gewonnen. In een recordtijd van 2 uur 11 minuten en 16 seconden kwam de hardloper over de finish bij de Jaarbeurs. Kort achter Kiplagat kwam zijn landgenoot Sammy Chumba als tweede over de streep. John Rono (Ken) werd derde.
Kiplagat en Chumba liepen vanaf het begin vooraan. Aanvankelijk met een kopgroep van 12. Gedurende de wedstrijd loste de ene na de andere concurrent en stapten ook de hazen uit de wedstrijd. Toen de twee atleten Utrecht weer binnen kwamen moest ook Chumba lossen. Kiplagat sloeg een gaatje maar zag in de slotkilometers Chumba toch weer dichterbij komen. De nummer twee kwam uiteindelijk 7 seconden te kort. De 2 uur 11 minuten en 16 seconden betekende voor Kiplagat een nieuw persoonlijk record.
De winnaar van vorig jaar, Gino van Geijte (Bel), kwam als zesde over de finish. Hij klaagde over de wind en de warmte. Utrechter Marcel Uppelschoten was de beste regiogenoot, hij kwam als tiende over de streep.
Naast de marathon worden in Utrecht, Harmelen en De Meern verschillende andere hardloopwedstrijden georganiseerd. Zo is er de RTV Utrecht Run (10 kilometer), Fortis Jeugdloop (op drie locaties) en 's middags is er nog een halve marathon.
In het totaal doen ongeveer 10.000 mensen aan het evenement mee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.