Utrechters brengen bossaball naar Rio

UTRECHT - De Nederlandse bossaballselectie gaat volgende maand naar Rio voor de Olympische Spelen. De jonge sport is niet Olympisch, maar de overwegend uit Utrecht afkomstige selectie mag wel een paar demonstratiewedstrijden komen geven op uitnodiging van de volleybalbond.
"We zijn gescout vorig jaar op het WK beachvolleybal in ons land en nu gaan we naar Rio. Hier had ik altijd al wel op gehoopt en keihard voor gewerkt. Dit is een enorme kans en ook een erkenning voor al die mensen, velen ook uit Utrecht, die de afgelopen jaren aan de ontwikkeling van bossaball hebben gewerkt", aldus Utrechter Wilco Nijland, die de sport naar ons land bracht.
Nederland is één van de betere bossaball-landen. Pas als de sport in alle werelddelen gespeeld wordt, zou het in aanmerking kunnen komen voor de Olympische Spelen. De Utrechters hopen andere landen volgende maand in Brazilië te laten zien hoe leuk de sport is.
Bossaball is een combinatie van voetbal, volleybal en turnen. Op een groot opblaasbaar volleybalveld, met aan beide zijdes van het net een trampoline, spelen twee teams tegen elkaar.

"Bossaball is een spectaculaire sport."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.