Kelderman klaar voor de bergen

VEENENDAAL - Wilco Kelderman is de 22e geworden in de 7e etappe van de Tour de France. De Veenendaler finishte samen met de favorieten voor het eindklassement. Dylan van Baarle, ook uit Veenendaal werd 101e. De dagzege ging naar de Brit Steve Cummings.
De renners gingen voor het eerst de Pyreneeën in, met in de slotfase de beklimming van de Col d'Aspin. Cummings bezorgde zijn ploeg Dimension Data al de vierde ritzege in deze Tour. Eerder was zijn landgenoot Mark Cavendish al drie keer succesvol.
De Zuid-Afrikaan Daryl Impey won ruim een minuut achter Cummings het sprintje om plaats twee van de Spanjaard Daniel Navarro. De Belg Greg van Avermaet, die net als Cummings mee was in een vroege ontsnapping, werd vijfde en behield de leiding in het algemeen klassement.

CHAOS


Op het moment dat het peloton aan de laatste kilometer begon, zakte de boog die daar staat opgesteld in elkaar. Het leidde tot een valpartij, maar de organisatie haastte zich na het gênante incident te melden dat de daarbij opgelopen tijdsverschillen niet doorberekend worden. Cummings was vorig jaar ook al goed voor een ritzege in de Tour.
In het algemeen klassement staat Kelderman 12e. Net als alle favorieten heeft hij 6'42 achterstand op Van Avermaet.
Zaterdag volgt een zware bergrit, met onder meer de beklimming van de Tourmalet. Kelderman is er klaar voor. Hij zag de etappe van vrijdag als een mooie en geslaagde opwarmer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.