SV Nieuw Utrecht betaalt gemeente lening terug

DE MEERN - Sportvereniging Nieuw Utrecht heeft 37.000 euro terugbetaald aan de gemeente Utrecht. De club in De Meern liet een paar jaar geleden een nieuwe kantine bouwen, maar kon niet alles betalen. Ze moest geld lenen van de gemeente.
Maar SV Nieuw Utrecht heeft nu financiële steun gekregen van leden, ouders, sponsoren en bedrijven, zegt woordvoerder Mesut Cavusoglu. "Het heeft onzettend veel moeite gekost, want er waren ook veel mensen op vakantie. Maar we hebben een actie gehouden en dat leverde giften en leningen op".

HYPOTHEEK

De mensen die geld hebben uitgeleend, krijgen dat binnen twee jaar terug, belooft SV Nieuw Utrecht. Dertig tot veertig mensen hebben geld gegeven aan de voetbalclub. SV Nieuw Utrecht hoopt op meer financiële steun. De club heeft ook een achterstand bij het betalen van de hypotheek.
De club vertrouwt erop dat alle schulden zullen worden afgelost, ook omdat het aantal leden in de afgelopen tijd van tachtig naar honderd is gestegen.

REACTIE GEMEENTE

Voor wethouder Paulus Jansen zijn er nu genoeg redenen om met de club in overleg te gaan. "Ik denk dat het positief is dat zo'n club 37.000 euro weet op te brengen. De raad heeft gevraagd om een ultieme poging te doen om de club te redden. Ik hoop daarom dat we er bij het overleg van maandag uit gaan komen."

"Een actie leverde leningen en giften op"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.