Vier keer goud voor Utrechtse Justin (16) op jeugd-EK darts

Justin in actie in Boedapest.
Justin in actie in Boedapest. © Evert Zomer
UTRECHT - Justin van Tergouw uit Utrecht heeft afgelopen weekend vier keer goud gepakt op het jeugd-EK Darts in Boedapest. "We zijn supertrots dat hij het heeft geflikt", zegt zijn moeder Miranda.
De 16-jarige Justin deed aan drie onderdelen mee en won ook het algemeen klassement. In de individuele wedstrijd versloeg hij in de finale Keane Barry uit Ierland met 3-1 in sets.
Ook won Justin goud op drie teamonderdelen met teamgenoten Maikel Verberk, Levy Frauenfelder en Wesley Hurrebrink. "Dat hij alle vier de onderdelen heeft gewonnen is wel een kleine verrassing", zegt Miranda.

BESTE VAN DE WERELD

Maar de zeges van Justin komen niet uit het niets. Zo is hij koploper op de wereldranglijst voor jeugd. Ook won hij vorig jaar het officieuze WK.
"Hij wordt in Nieuwegein gecoacht door Co Stompé en wordt door sommigen de nieuwe Michael van Gerwen genoemd. Maar zelf is hij supernuchter en bescheiden."

WK

Al sinds zijn zesde, toen zijn vader overleed, wil Justin profdarter worden. Op 16 oktober staat het volgende evenement voor de deur: dan is het WK in Engeland. Bijzonder: op die dag is zijn vader precies tien jaar overleden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.