Handbalsters winnen generale voor Rio

LEERSUM/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De Nederlandse handbalsters vertrekken zondag met een goed gevoel naar Rio de Janeiro voor deelname aan de Olympische Spelen. De ploeg van bondscoach Henk Groener uit Leersum sloot donderdag het vierlandentoernooi in Eindhoven af met een royale zege op Montenegro: 23-13.
Bij de rust leidde Oranje met 12-8. Circa 3000 toeschouwers genoten met volle teugen van de zogenoemde uitzwaaiwedstrijd van Nederland.
Nederland begon deze week in Eindhoven met een nederlaag tegen Zweden (25-26), gevolgd door een overwinning op Rusland (25-23). Door de overwinning op het nog ongeslagen Montenegro eindigde Nederland op de eerste plaats van het afsluitende toernooi.

OLYMPISCHE SPELEN

Regiogenoten Laura van der Heijden uit Leusden en Angela Malestein uit Bunschoten-Spakenburg kwamen in actie namens Oranje en reizen zondag met Oranje af naar Brazilië.
De drie tegenstanders in Eindhoven doen eveneens mee aan Rio 2016. Nederland eindigde in december vorig jaar in Denemarken als tweede bij het WK, achter Noorwegen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.