Van Dijk komt iets te kort in Parijs

HARMELEN - De Australische Chloe Hosking heeft zondag La Course gewonnen, de vrouwenkoers die voorafgaat aan de Tourfinish in Parijs. Het peloton achterhaalde op het laatste rechte eind op de Champs-Élysées Ellen van Dijk uit Harmelen, die een kleine 2 kilometer voor de finish was ontsnapt.
Hosking versloeg in de massasprint de Finse Lotta Lepistö en Marianne Vos, de Nederlandse die twee jaar geleden de eerste editie had gewonnen. .
Van Dijk finishte uiteindelijk als 27e achter de Australische ritwinnares. Van Dijk was nuchter in haar analyse. ''Ik dacht: alles of niets. Het is niets geworden. Nou ja, leuk geprobeerd'', zei ze bij de NOS. De renster van Boels-Dolmans brak vorig jaar bij een val in La Course nog haar sleutelbeen. Ook dit jaar waren er tal van valpartijen. ''Ik dacht, ik kan er beter voor gaan rijden'', zei Van Dijk, die haar poging deed nadat een drietal was ingelopen met de Nederlandse rensters Amy Pieters en Lucinda Brand. Van Dijk vertrekt over een week naar Rio, waar ze zowel de wegrace als de tijdrit rijdt. ''Ik ben blij dat ik heel ben gebleven.''

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.