Hockeyers blijven in generale steken op gelijkspel

UTRECHT/BUNNIK - De Nederlandse hockeyers hebben woensdag de oefencampagne voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro afgesloten met een gelijkspel. In een wedstrijdje in drie delen van ongeveer een kwartier moest Oranje op het tweede veld van het OIympic Hockey Centre genoegen nemen met 2-2 tegen Spanje, de nummer elf van de wereldranglijst.
In druilerige omstandigheden gaf de ploeg van bondscoach Max Caldas twee keer een voorsprong weg. Voor Nederland, dat tweede staat in het mondiale klassement, kwamen Valentin Verga en Rogier Hofman tot scoren.

VOORBEREIDING

Voor Oranje was het de derde en laatste test in Rio de Janeiro voor het begin van de Olympische Spelen. De Europese kampioen verloor maandag van Groot-Brittannië (1-2) en won eind vorige week met 8-0 van het zwakke Brazilië.
In de selectie van de mannen zitten Robbert Kemperman en Sander de Wijn (beiden Kampong) en keeper Jaap Stockmann uit Bunnik. Nederland opent de groepsfase zaterdag tegen Argentinië. Het duel begint om 10.00 uur lokale tijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.