Drama: Soester Van Rouwendaal faalt in Rio

BAARN - Voor zwemster Sharon van Rouwendaal is de 400 meter vrije slag bij de Olympische Spelen uitgelopen op een drama.
De nummer twee van het laatste WK in Kazan kon het tempo in haar serie geen moment volgen en tikte slechts als zevende aan, in 4.11,44. Daardoor ontbreekt Van Rouwendaal zondagavond in de olympische finale. Van Rouwendaal werd juist gezien als één van de kanshebsters voor een medaille.
De 22-jarige zwemster uit Soest bleef ruim 8 seconden boven haar persoonlijk record. Vorig jaar pakte ze met 4.03,02 zilver op de 400 vrij bij de WK in Rusland.
Van Rouwendaal kan zich later deze Spelen nog revancheren. Kort na haar mislukte optreden heeft ze zich afgemeld voor de 800 meter. Ze wil zich al volledig gaan richten op de 10 kilometer in het open water.

SCHAAMTE

Van Rouwendaal schaamt zich voor haar optreden. "Ik schaam me dood dat ik zo ver achter lag", zei Van Rouwendaal, gevolgd door een krachtterm. Ze voelde zich naar eigen zeggen "best wel goed". Haar Franse coach Philippe Lucas had de doorgaans loodzware trainingen de afgelopen dagen flink afgebouwd.
"Ik voelde me heel erg uitgerust, zo heb ik me twee jaar niet gevoeld. Misschien had ik toch iets meer moeten blijven doen", aldus Van Rouwendaal, een erkend trainingsbeest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.