Estafettezwemmers zevende op 4x200 vrij

Ben Schwietert tijdens de halve finales
Ben Schwietert tijdens de halve finales © ANP
AMERSFOORT - De Nederlandse estafettezwemmers hebben zich dinsdag in de olympische finale van de 4x200 meter vrije slag niet kunnen mengen in de strijd om de medailles. Dion Dreesens, Maarten Brzoskowski, Kyle Stolk en Sebastiaan Verschuren eindigden in de eindstrijd als zevende, in een tijd van 7.09,10. Verschuren verving in de finale Ben Schwietert van ZPC Amersfoort. Schwietert kwam tijdens de halve finales wel in actie.
Het goud ging naar de Verenigde Staten. Michael Phelps tikte als slotzwemmer aan na 7.00,66 en vierde zijn 21e olympische titel. De Nederlandse mannenploeg veroverde eerder dit jaar in Londen de Europese titel. Het behalen van de olympische finale, nog zonder kopman Verschuren in de series, werd al gezien als een knappe prestatie. De laatste Nederlandse medaille bij de Spelen op dit onderdeel dateert van 2000. In Sydney pakte de estafetteploeg, met Pieter van den Hoogenband als boegbeeld, het brons.
Eremetaal zat er zoals verwacht niet in tussen het mondiale geweld. Dreesens opende in 1.47,58, waarna Oranje dankzij een sterk optreden van Brzoskowski (1.46,87) nog wel even oprukte naar de zesde plaats. Stolk (1.47,59) viel weer terug naar plek zeven, waarna Verschuren als slotzwemmer (1.47,06) erin slaagde om de Belgische kopman Pieter Timmers achter zich te houden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.