D-Day voor Dafne; Utrecht duimt mee

UTRECHT - Het is de dag van de waarheid voor Dafne Schippers. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro komt de Utrechtse atlete in actie in de series van de 100 meter.
Al maanden kijkt sportminnend Nederland - en Utrecht in het bijzonder - er naar uit en de verwachtingen zijn hooggespannen. Van Schippers wordt na haar wereldtitel op de 200 meter en tweede plaats op de 100 meter vorig jaar in Peking op zijn minst een medaille verwacht.
Bij de Utrechtse atletiekvereniging Hellas, waar Schippers haar eerste stappen op de atletiekbaan zette, wordt met bijzondere aandacht gekeken naar de verrichtingen van de oud-pupil in Rio. Dat jonge Dafne een talentje was, viel volgens haar vroegere trainer Ronald van Weelen al snel op: "Dafne had al van jongs af aan een enorme competitiedrang, ze haatte verliezen."

UYTDEHAAGE

Oud-schaatser Jochem Uytdehaage begeleidde Schippers met zijn Stichting Sport Top. Hem viel haar gedrevenheid ook op: "Ze was iemand die heel duidelijk wist hoe ze beter wilde worden en al heel snel ook echt voor haar sport ging leven en zich niet af liet leiden door alles eromheen."
De Utrechtse oud-schaatser weet als geen ander hoe Schippers zich vandaag voelt. In 2002 won hij twee gouden medailles op de Olympische Winterspelen van Salt Lake City. "Ze staat sowieso op met een gevoel van: yes, vandaag gaat het gebeuren. Iedereen loopt al maanden aan haar hoofd te zeuren en verwacht dat ze het wel even gaat doen, maar zo makkelijk is het natuurlijk niet."
Toch is ook Uytdehaage overtuigd van de kansen van Utrechts sprintwonder: "Ze gaat gewoon medailles winnen. Of het dan goud is of zilver of brons, dat is moeilijk te zeggen. Het draait in sprinten om fracties van seconden."

Gedrevenheid was het sleutelwoord bij Dafne

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.