Handbalsters verslaan Brazilië in kwartfinale

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/LEUSDEN - De Nederlandse handbalsters hebben dinsdag bij de Olympische Spelen gastland Brazilië verrassend uitgeschakeld. Het team van bondscoach Henk Groener uit Leersum versloeg in de met ruim 10.000 toeschouwers gevulde Future Arena de Zuid-Amerikaanse vrouwen met 32-23.
Bij rust leidde Nederland, dat bij het handbal voor het eerst meedoet aan de Olympische Spelen, met minimaal verschil: 12-11. Goals waren er onder meer van Angela Malestein uit Bunschoten-Spakenburg en Laura van der Heijden uit Leusden.

WK-GEVOEL

"We hebben achter onze vorm aangelopen dit toernooi'', zei Groener na de wedstrijd. "Iedereen verwacht op voorhand dat je de prestaties van het WK even doortrekt hier naartoe. De nederlaag tegen Frankrijk in de eerste wedstrijd hier was echt een kink in de kabel. Maar we zijn vertrouwen in elkaar blijven houden en het werd beetje bij beetje beter. Het 'WK-gevoel' komt nu langzaam terug."
In de halve eindstrijd is Frankrijk of Spanje donderdag de volgende tegenstander van Oranje, dat in de groepsfase van de vijf wedstrijden er maar ééntje had gewonnen (alleen van het zwakke Argentinië) en als nummer vier van de groep de kwartfinale bereikte.

WERELDKAMPIOEN

Brazilië eindigde in de andere poule als eerste en versloeg onder meer wereldkampioen Noorwegen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.