Schippers baalt van zilver: "Ik kwam om te winnen"

UTRECHT - Dafne Schippers heeft zilver veroverd op de 200 meter bij de Olympische Spelen. De Utrechtse atlete baalde enorm dat ze geen goud won.
Ze moest de Jamaicaanse Elaine Thompson (21,78) voor zich laten. Schippers liep 21,88. De Amerikaanse Tori Bowie pakte brons.
Na afloop van de race was Schippers zwaar teleurgesteld. "Ik baal hier echt van. Ik kwam hier om te winnen. Ik kom hier om goud te halen, dat heb ik gewoon niet gedaan." Of ze het goud heeft misgelopen door haar liesblessure, durfde ze niet te zeggen.

MIJLPAAL

Het is de eerste Olympische medaille ooit voor de 24-jarige Schippers, die rende in baan 4. Ook is het de eerste Nederlandse atletiekmedaille op de Olympische Spelen sinds Ellen van Langen, die in 1992 goud won op de 800 meter.
Afgelopen weekend ging Schippers ook al voor eremetaal op de 100 meter, maar ze werd toen tot haar teleurstelling vijfde.

STEUN

In het stadion was veel steun voor Schippers. Bij haar opkomst werd 'Holland' gescandeerd en er hingen enkele Nederlandse vlaggen. Onder meer haar vriend, dj Nicky Romero, en de koninklijke familie zat op de tribune.
Vorig jaar won Schippers goud op het WK bij de 200 meter. Ze gold vooraf dus als grote favoriete bij de Olympische race. Ook omdat ze in de halve finale de snelste tijd van iedereen neerzette: 21,96.

Schippers: "Ik baal hier op dit moment van" (Bron: NOS)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.