Brons voor beachvolleyballer Meeuwsen op Copacabana

NIEUWEGEIN - De beachvolleyballers Alexander Brouwer en Nieuwegeiner Robert Meeuwsen hebben donderdag op de Olympische Spelen brons veroverd. Het Nederlandse duo won de wedstrijd om de derde plaats op het strand van de Copacabana tegen de Russen Viatsjeslav Krasilnikov en Konstantin Semenov in twee sets: 23-21 22-20.
Brouwer (26) en Meeuwsen (28) bezorgden Nederland de eerste olympische medaille ooit bij het beachvolleybal, dat sinds 1996 onderdeel is van de Spelen. Vier jaar geleden grepen Reinder Nummerdor en Richard Schuil net naast brons in Londen. Het ervaren duo verloor de 'troostfinale' om de derde plaats.

THRILLER

Brouwer en Meeuwsen hadden tot aan de halve finales al hun wedstrijden op de Spelen gewonnen, onder meer in de kwartfinale van hun trainingsmaten Nummerdor en Christiaan Varenhorst. In de halve finale, die ontaardde in een thriller, moesten ze echter buigen voor de Braziliaanse wereldkampioenen Alison Cerutti en Bruno Schmidt. Met brons sloten Brouwer en Meeuwsen een sterk toernooi toch glansrijk af.
Het zand van de Copacabana was zwaar door een flinke regenbui die vlak voor de 'troostfinale' losbarstte. De in het oranje en blauw gestoken Brouwer en Meeuwsen hadden in de eerste set lang het initiatief, maar kwamen na 15-15 voor het eerst op achterstand. De Russen kregen zelfs twee setpoints, maar de wereldkampioenen van 2013 knokten zich terug tot 20-20. Met een paar sterke punten sleepten Brouwer en Meeuwsen vervolgens de set binnen (23-21).

VOORSPRONG

De tweede kent een vergelijkbaar scenario. Weer pakten de Nederlanders een flinke voorsprong en dat leidde bij 20-17 tot drie matchpoints. Krasilnikov en Semenov kwamen echter terug tot 20-20, maar daarna trokken Brouwer en Meeuwsen het brons alsnog naar zich toe: 22-20.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.