Koning en Nicky Romero bij huldigingen Schippers

Romero en Schippers in het Holland Heineken House
Romero en Schippers in het Holland Heineken House © ANP
UTRECHT - De medailleceremonie was donderdagavond bijzonder voor Dafne Schippers. De Utrechtse kreeg haar zilveren medaille voor de 200 meter bij de Olympische Spelen namelijk uit handen van Koning Willem-Alexander.
Na afloop van de ceremonie vierde Schippers een feestje in het Holland Heineken House. Dat deed ze samen met onder meer haar vriend Nicky Romero, die haar dit toernooi vanaf de publieke tribune het zilver zag pakken. Door de toejuiching van het publiek liet ze tijdens de huldiging in het 'HHH' haar emoties gaan. Romero stond daarbij achter de dj-booth.
Schippers kwam woensdag met een tijd van 21,88 net na de Jamaicaanse Elaine Thompson (21,78) over de finish. Voor het eerst sinds 1992 werd er daarmee weer een Nederlandse olympische atletiekmedaille gewonnen.
Ruim 350.000 sportliefhebbers hebben trouwens in de nacht van woensdag op donderdag gekeken naar de atletiekwedstrijden in Rio de Janeiro met daarin de finale van de 200 meter met Dafne Schippers, bleek vrijdag uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.