Schippers miste bijna start 100 meter

RIO DE JANEIRO - Twee dagen voordat Dafne Schippers de olympische 100 meter in Rio de Janeiro liep, gaf haar medisch team haar slechts tien procent kans om in actie te komen. "De kans was heel klein dat ik zou starten", zei ze tegen de NOS.
Tijdens een warming-up woensdag schoot het in haar aductor, een spier in de liesstreek. Schippers begreep pas later de volle ernst van haar kwetsuur, zei ze in het programma Studio Olympic Park. "Ik liep terug naar de tent en toen dacht ik: dit is niet goed. Dit wil toch niet zeggen dat we naar huis gaan? Ik heb eigenlijk nog nooit zoiets gehad. Iedereen was in lichte paniek. Ikzelf? Ik probeerde niet in paniek te raken.Achteraf zeiden ze tegen me: op die woensdag gaven we je tien procent om te starten."

TIEN PROCENT

De Utrechtse atlete wist tot de warming-up voor de race op vrijdag 12 augustus nog niet of ze de 100 meter kon lopen. "Woensdag was het tien procent, donderdag werd het veertig procent. Toen ik vrijdag de warming-up begon voor de wedstrijd, wist ik nog niet of ik zou starten."
Uiteindelijk werd ze vijfde in de finale. Kort na de race sprak ze voor het eerst over haar blessure. Ze deed er aanvankelijk nog geheimzinnig over, maar een dag later maakte ze bekend dat het een liesblessure betrof.
Tijdens de 200 meter, waarbij ze tweede werd, had Schippers geen last meer van de blessure.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.