Roeister Belderbos stopt en gaat fietsreizen organiseren

DOORN - Claudia Belderbos stopt met roeien en gaat samen met haar man fietsreizen organiseren in Toscane. Dat zegt de Doornse, die in Rio zesde werd in de finale met de Holland Acht, maandag in Namen & Rugnummers.
Belderbos, die in Londen nog brons won met de Holland Acht, zegt er geen spijt van te hebben dat ze na Londen nog vier jaar alles aan de kant heeft gezet om vanuit Rio naar huis te gaan met de zogenoemde losersvlucht. "Als je puur naar het resultaat kijkt misschien wel, maar ik heb in die vier jaren zoveel geleerd", zegt de roeister van het Utrechtse Orca. "Ik heb heel veel fysieke tegenslag gehad, en ben er achter gekomen dat je in topsport ook op het juiste moment geluk moet hebben. Kom je op het juiste moment de juiste trainer tegen, zit je met de beste mensen in een boot, ben je op de belangrijke momenten niet geblesseerd. Dat heb je niet altijd in de hand. Ik ben blij dat ik dat geleerd heb."
Wie komende zomer een door Belderbos georganiseerde fietsreis in Toscane wil maken, kan contact opnemen via info@vincibiketravel.com.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.