Jim van den Berg aan de slag bij De Rijke

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Jim van den Berg wordt de nieuwe teammanager van Cyclingteam Join-S-De Rijke. De ploeg, die dan verder zal gaan onder de naam Delta Cycling Rotterdam, zal volgend seizoen sporttechnisch worden geleid door Van den Berg. De Bunschotenaar gaat dat doen samen met performance manager Jelle de Jong.
"Jim is volgens ons de juiste coach nu wij verder willen als opleidingsploeg. Hij werkt al jarenlang intensief met beloftevolle wielrenners bij Robic - Dat is het eigen bedrijf van Van den Berg waarmee hij wielrenners trainingsbegeleiding geeft - en helpt graag talent groeien," vertelt Frank Kwanten. "Daarnaast fietst hij tot op heden nog op continentaal niveau en kent zodoende zowel het peloton als de organisatie van ploegen van binnen en van buiten. Jim wil zich nu graag als coach verder ontwikkelen," gaat de huidige teammanager verder.
Voor Van den Berg is de stap naar teammanager een logische: "Twee jaar geleden werd ik door de ploeg al gevraagd als ploegleider. Op dat moment vond ik het nog te vroeg om te stoppen met wielrennen. Desalniettemin heb ik altijd de ambitie gehad om ooit als sportief manager aan de slag te gaan. Tijdens mijn eigen fietscarrière heb ik mij ook steeds meer ontwikkeld naar een coachende rol. Wegkapitein. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar voor de mogelijkheden die ik hiervoor heb gekregen bij het Koga Cyclingteam en de laatste twee jaar bij Parkhotel Valkenburg."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.