Amateurklassieker op de Westmaat

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels speelt zaterdag de tweede amateurklassieker binnen een week. Nadat de Rooien het dinsdag voor de KNVB beker opnamen tegen Quick Boys (0-2 winst) wacht zaterdag op de eigen Westmaat in de 3e divisie de confrontatie met Rijnsburgse Boys. De Rijnsburgers liepen vorig seizoen op de laatste speeldag promotie naar de 2e divisie mis.
De Uien zijn een stuk beter aan de competitie begonnen dan de Vogels. Rijnsburgse Boys haalde de volle buit uit de eerste twee duels en staat al vijf punten voor op IJsselmeervogels. Het is duidelijk dat de thuisclub de achterstand niet verder wil laten oplopen.
IJsselmeervogels tankte dinsdag vertrouwen, door in de 2e voorronde van KNVB beker te winnen van Quick Boys. Ook Rijnsburgse Boys kwam midweeks in actie. Uit tegen UDI'19 won de ploeg die wordt getraind door voormalig assistent-trainer van IJsselmeervogels Pieter Mulders met 0-1.
IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys troffen elkaar 18 keer eerder op de Westmaat. Acht keer wonnen de Vogels, vijf keer gingen de punten mee naar Rijnsburg. Vorig seizoen won IJsselmeervogels met 4-1.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.