RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Chris Opie wint Ronde van Midden-Nederland

1/6
UTRECHT - De tweede etappe in de Ronde van Midden-Nederland is gewonnen door Chris Opie. De Britse renner van ONE Pro Cycling was op bedrijventerrein Papendorp de snelste van een uitgedunde groep.

De kopgroep die het langst de etappe door de regio kleurde, bestond uit zes renners: Domagalski, Van Rhee, Nommela, Warnier, Bico en Biermans. Het peloton liet het zestal niet te ver weg rijden en haalde hen ruim voor de finish terug.


IJSSELSTEIN

In de finale probeerden twee man nog een massasprint te voorkomen, maar de ploegen van de sprinters brachten alles bijeen in de finale. In de laatste rechte lijn op de Orteliuslaan was Chris Opie veruit de snelste.

Opie is bekend in de regio. Hij heeft een Nederlandse vriendin die woonachtig is in IJsselstein. Zijn zwager is oud-profwielrenner Remco van der Ven.


TUSVELD

Het bergklassement in de Ronde van Midden-Nederland werd gewonnen door regiogenoot Martijn Tusveld van Rabobank Development Team. Tusveld loopt daarnaast stage bij de WorldTour-ploeg Giant-Alpecin, waar hij samen rijdt met onder meer Tom Dumoulin.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht