Van der Meer tekent voor vier seizoenen bij FC Utrecht

UTRECHT - FC Utrecht heeft Robin van der Meer binnen. De linksbenige verdediger (21) komt per direct over van Go Ahead Eagles. Hij heeft een contract voor vier seizoenen getekend.
Van der Meer maakte bij Go Ahead Eagles zijn debuut in het betaald voetbal. Daar speelde hij afgelopen seizoen een belangrijke rol bij de promotie naar de Eredivisie. De voormalig jeugdinternational kan op zowel de linkerflank als in het centrum van de defensie uit de voeten.
FC Utrecht was met spoed op zoek naar een linkerverdediger, vanwege de langdurige blessures van Edson Braafheid en Jeff Hardeveld.
Technisch Manager Erik ten Hag is blij met de komst van Van der Meer naar FC Utrecht. "Robin is een speler die over de kwaliteiten beschikt die wij zoeken in het profiel van een verdediger. Hij is robuust, sterk in duels en snel. Bovendien heeft hij een sterke drang naar voren. Hij is op meerdere posities inzetbaar en heeft een enorm potentieel."
"Met de komst van Robin neemt het aantal keuzemogelijkheden in de laatste linie toe. Onze scouting heeft hem het afgelopen seizoen intensief gevolgd en in beeld gebracht. Wij verwachten dat hij zijn goede ontwikkeling voortzet en op korte termijn bijdraagt aan een succesvol FC Utrecht."
Van der Meer speelde in de jeugd voor de Haagse amateurclubs RVC en Haaglandia, waarna hij als 12-jarige bij ADO Den Haag belandde. In 2014 stapte de speler, die 26 keer voor Oranje O17 speelde, over naar Go Ahead Eagles.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.