Kelderman voor twee jaar naar Giant Alpecin

VEENENDAAL/UTRECHT - Wilco Kelderman fietst de komende twee seizoenen voor de ploeg van Giant-Alpecin. De Duitse ploeg was al enkele weken in gesprek met de Veenendaler. Dinsdag is de transfer bevestigd. Tot het einde van dit seizoen rijdt Kelderman voor LottoNL-Jumbo.
Giant-Alpecin, waar ook Tom Dumoulin onder contract staat, trekt Kelderman aan als kopman voor de grote rondes. "Ik ben erg blij met deze stap", zegt Kelderman", zegt Kelderman op de website van het team. "Bij deze ploeg krijg ik de kans om langzaam te groeien in mijn rol als kopman voor de grote rondes. Ik ben ook blij dat ik ga rijden met mijn generatiegenoten Tom Dumoulin en Michael Matthews."
De ploeg ziet in Kelderman een renner met veel potentie. "Hij kan goed tijdrijden en klimmen, dat is belangrijk in de grote rondes", stelt coach Adriaan Helmantel. "Hij was op zijn 23e al zevende in Giro. Dat geeft aan dat er nog groeimogelijkheden zijn. Wij denken dat Wilco een goede ronderenner gaat worden en we geven hem de tijd om dat te realiseren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.