Samenwerking voor meer respect op Utrechtse voetbalvelden

UTRECHT - In de regio Utrecht slaan 32 voetbalclubs de handen ineen om het voetbal op en rond de velden nog leuker te maken. De clubs hebben afspraken met elkaar gemaakt over hoe je bijvoorbeeld omgaat met de scheidsrechter en hoe je je op het veld gedraagt.
Het doel is om sportiviteit en respect op het voetbalveld te bevorderen, vertelt voorzitter Frank van Heusden van voetbalvereniging Kampong. "Het belangrijkste is dat je je goed gedraagt en dat je elkaar respecteert. Ook moet je de rol van de ander kennen op het veld. Zo heeft de scheidsrechter de leiding, de ouders moedigen aan en de trainiers coachen het team. Je moet die rollen niet gaan mixen."

ERVARINGEN

Door verenigingen met elkaar in contact te brengen wordt er volgens de initiatiefnemers vanuit gegaan dat ze elkaar ook tijdens het voetbalseizoen gemakkelijker weten te vinden. Door kennis en ervaringen met elkaar te delen zouden clubs ervoor zorgen dat het voetballandschap nog sterker en sportiever wordt.
De clubs die meedoen zijn onder meer De Dreef, De Meern, DESTO, DHSC, Domstad Majella, DVSU, DWSV, EDO, Elinkwijk, Eminent Boys, Faja Lobi KDS, Hercules, HMS, Hoograven, SV Kampong, Kismet, Magreb '90 en Zwaluwen Utrecht.

FC UTRECHT

De concrete plannen rond de samenwerking worden vrijdagavond gepresenteerd voorafgaand aan de Eredivisie-wedstrijd tussen FC Utrecht tegen FC Groningen.

Spelers, coaches en toeschouwers SV Kampong tonen respect

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.