FC Utrecht begint vol goede moed aan nieuw bekeravontuur

UTRECHT - FC Utrecht gaat donderdag met een nagenoeg fitte selectie naar Enschede voor het bekerduel tegen FC Twente. Alleen de langdurig geblesseerden en reservedoelman David Jensen zijn er niet bij.
Dat betekent dat derde keeper Thijmen Nijhuis stand-in is van eerste doelman Robbin Ruiter. De langdurig geblesseerden die niet meedoen zijn Jeff Hardeveld, Mark van der Maarel, Edson Braafheid en Sean Klaiber.

CRISIS

FC Utrecht heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen. Tot teleurstelling van trainer Erik ten Hag. "Dit is onder mijn leiding bij FC Utrecht nog niet gebeurd. Het is voor mij ook een totaal nieuwe ervaring als trainer zelfs".
Afgelopen vrijdag was het grootste dieptepunt van dit seizoen: FC Groningen won in de Galgenwaard met 1-5. "Dat het zo uit elkaar viel had ik niet verwacht", zegt Ten Hag.

OMMEKEER

Ten Hag weet wat er moet gebeuren om het tij te doen keren. "Je hebt nu spelers nodig die lef hebben, die opstaan en die verantwoordelijkheid nemen voor prestaties. Het moet allemaal nog in elkaar gaan vallen, dat is duidelijk. Maar we hebben ook al heel goede wedstrijden gespeeld dus daar kan je ook heel veel vertrouwen uit halen."
Mogelijk komt de ommekeer dus in Enschede. "Het is in ieder geval een wedstrijd die we kunnen aangrijpen om verder aan onze speelwijze te werken, om te verbeteren."
Vorig jaar haalde FC Utrecht de finale van de beker, Feyenoord was toen met 2-1 te sterk. Het duel tegen FC Twente begint om 18.30. Het radioverslag van René van den Berg is live te horen op Radio M Utrecht.

FC Utrecht vol goede moed naar Enschede.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.