RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Singelloop in trek bij professionele hardlopers"

1/3
-

De Singelloop in Utrecht is erg populair bij professionele hardlopers. Dat zegt sportmanager Marc Corstjens. Veel toppers uit onder meer Afrika hebben zich voor de wedstrijd zondag ingeschreven. Zo doet de winnaar van vorig jaar, Abraham Cheroben, weer mee.

"Utrecht is een voorbeeldstad op het vlak van tien kilometerwedstrijden. Utrecht heeft al jaren snelle tijden geproduceerd. Dat is de traditie die in stand gehouden wordt", zegt Corstjens. In 2010 werd in Utrecht het wereldrecord op de 10 kilometer gelopen door de Keniaan Leonard Komon en die houdt nog steeds stand.

De sportmanager zegt dat het voor veel mensen uitmaakt wie meeloopt als ze snellere tijden willen lopen. "Als je voorbeeldfuncties hebt zoals deze Afrikaanse toplopers, dan spreekt dat toch wel aan."

Corstjens verwacht dat Cheroben dit jaar weer gaat winnen. "Maar ik denk niet dat hij het gemakkelijk gaat krijgen", zegt de sportmanager. "Er is een aantal nieuwe aankomende talenten die ernaar uitkijken om zich te meten met de toppers."

Naast de 10 kilometer Singelloop zijn er nog meer afstanden te lopen. Zo is er de RTV Utrecht 5 kilometer run en zijn er parcours van 1 en 2 kilometer voor kinderen. In totaal staan er zondag 8.500 mensen aan de start op de Maliebaan. De finish is dit jaar in het Wilhelminapark.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -