Meisjes op voetbal; er kunnen er nog meer bij

UTRECHT - Het vrouwenvoetbal zit enorm in de lift in Utrecht, maar er mag altijd nog meer bij. Om die reden werd woensdag bij Sporting '70 een meidenvoetbalfestival gehouden.
De afgelopen vijf jaar is het aantal meiden dat op voetbal zit alleen al in de stad Utrecht met 80% toegenomen, zegt organisator Ruben Burger van het meidenvoetbalfestival. "Maar nog altijd zijn er op ieder voetballend meisje zes jongens bij de clubs. Dus er is nog wel ruimte voor verbetering en er moet aandacht lbijven voor meidenvoetbal."
Op het festival bij Sporting '70 gingen zo'n 100 meisjes en moeders met elkaar de strijd aan. Er werden workshops en trainingen gegeven en niet alleen aan de deelnemers. De KNVB gaf ook toelichting en uitleg over vrouwenvoetbal aan clubs uit de regio.
"Als een meisje in een team meedoet en die is beter dan de jongens, dan worden de jongens jaloers", schetst deelneemster Jolijn (7) een probleem waar voetbalmeisjes tegenaan lopen. "Ën het kan ook zijn dat ze verliefd worden."

EK

Het meidenvoetbalfestival is onder meer door de KNVB georganiseerd met het EK vrouwenvoetbal in het vooruitzicht. De eerste wedstrijd van het EK wordt op 16 juli in het Utrechtse Stadion Galgenwaard gespeeld.
Naar verwachting wordt in de winter een tweede meidenvoetbalfestival georganiseerd.

Ruben Burger vond het niet moeilijk om deelnemers voor vrouwenvoetbalfestival te vinden
Meisjes kunnen ook voetballen!

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.