Judoschool Leusden wordt trainingscentrum Midden-Nederland

LEUSDEN - De judoschool van Theo Meijer in Leusden is aangewezen als nieuw trainingscentrum voor de regio Midden-Nederland. Het is het vijfde RTC van de judobond waar regionale talenten zich kunnen ontwikkelen.
"De regio is al jaren zoekende naar een eigen locatie, zodat de talenten niet ver weg hoeven", reageert Theo Meijer. "Nu is er eindeljik een kogel door de kerk dat er een locatie aangewezen is, waarin we kunnen gaan groeien en bouwen. De judoka's kunnen zich meer richten op de trainingen en ze hebben minder reistijd."

BEWIJZEN

Momenteel heeft de Nederlandse judobond na de doorgevoerde centralisatie één nationaal trainingscentrum (Papendal) en vier regionale trainingscentra (Eindhoven, Haarlem, Rotterdam en Heerenveen). Het plan om ook in Midden-Nederland een RTC op te starten is een initiatief van Theo Meijer Sport en Top Judo Utrecht.
"We zijn eigenlijk een RTC in oprichting. We hebben tot 2018 de tijd om te bewijzen dat in Midden-Nederland een volwaardig regionaal trainingscentrum kan staan", zegt Meijer, die zelf de groep judoka's onder de 18 jaar onder zijn hoede zal nemen . "De locatie Leusden is aangewezen omdat daar nu de meeste faciliteiten zijn. Dat is de centrale locatie voor de judobond in Midden-Nederland."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.