De Volharding in december naar Madagaskar

UTRECHT - Wilton/De Volharding rijdt in december een wielerwedstrijd op Madagaskar. De Utrechtse wielervereniging gaat met zes renners en twee begeleiders naar het Afrikaanse land.
Nadat een ploeg afzegde kwam de organisatie van de UCI-wedstrijd bij Volharding-ploegleider Theo Wennekes terecht. "Na overleg hebben we gezegd: Daar gaan we inspringen met De Volharding", aldus Wennekes.

BELEVENIS

Wennekes is met De Volharding al vaker op reis geweest om koersen te rijden. "Het is een hele belevenis. We zijn al op hele mooie plaatsen geweest: Canada, Qatar, Roemenië, Hongarije en Marokko. Je komt in een andere cultuur en dat is heel mooi om mee te maken. Het is daar een soort Tour de France in het klein", legt Wennekes uit.

PROFS

De Volharding is een team met amateurrenners. In deze koersen staan ook meerdere profploegen aan de start. "In Canada hebben we tegen allemaal profs gereden. Voor jongens van ons amateurniveau is dat prachtig."
De selectie van De Volharding in Madagaskar bestaat uit: Sjors Beukeboom, Bob van den Hengel, Guus Schot, Niels Hoogeboom en Kevin Boon. Niels van der Pijl is een gastrenner, hij won eerder dit jaar de Ronde van Congo. De wedstrijd vindt plaats van 6 december tot en met 18 december.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.