Nederland speelt gelijk in 125e interland voor Sneijder

Wesley Sneijer kreeg een schaal voor zijn 125ste interland.
Wesley Sneijer kreeg een schaal voor zijn 125ste interland. © Ons Oranje, KNVB
AMSTERDAM - Het Nederlands elftal heeft gelijkgespeeld in een oefeninterland tegen België. In Amsterdam werd het 1-1. Wesley Sneijder speelde zijn 125e interland en Bart Ramselaar maakte zijn debuut.
Davy Klaassen opende in de 38e minuut uit een strafschop de score in de 126e editie van de 'Derby der Lage Landen'. Yannick Carrasco bracht de Belgen tien minuten voor tijd langszij, met een schot dat via Joël
Veltman over doelman Maarten Stekelenburg vloog.
Amersfoorter en oud-FC Utrechtspeler Bart Ramselaar maakte in de tweede helft zijn debuut in Oranje. Een andere regiogenoot, Wesley Sneijder, is juist hard op weg om Edwin van der Sar af te lossen als recordinternational in Oranje. Hij speelde zijn 125e interland. Van der Sar kwam tot 130 'caps'.
Sneijder debuteerde op 30 april 2003 tegen Portugal. Als aandenken voor zijn 125e wedstrijd in Oranje krijgt de geboren Utrechter een gouden schaal van de KNVB.
Sneijder hoopt volgend jaar augustus in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk het record van Van der Sar te evenaren.