AUDIO-UPDATE: Spakenburg en Kozakken Boys ruziën verder

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het bestuur van Spakenburg heeft stevig uitgehaald naar de collega's van Kozakken Boys. Dat gebeurde naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens en na de wedstrijd tussen beide clubs, afgelopen zaterdag in Werkendam.
Na afloop van dat duel, in de tweede divisie, werd een speler van Spakenburg door een steward van de thuisclub geschopt, terwijl tijdens de wedstrijd Spakenburgverdediger Ralph Dua volgens de club 'op een vreselijke manier werd gediscrimineerd door het publiek van Kozakken Boys'. Dua vertelde deze week aan de Gooi en Eemlander dat er onder meer is geroepen dat hij maar pepernoten moest gaan strooien.
Het bestuur van Spakenburg betreurt het dat het bestuur van Kozakken Boys direct haar conclusie trok uit dit alles en dit gelijk deelde met de pers. "Dit is in strijd met de afspraken die we vorig jaar met elkaar hebben gemaakt naar aanleiding van het vorige incident." Daarmee refereert de club aan de ongeregeldheden van vorig seizoen, toen supporters van Spakenburg het aan de stok kregen met twee spelers van Kozakken Boys.
Het bestuur van Kozakken Boys heeft inmiddels gereageerd op de verklaring van Spakenburg: "Als bestuur betreuren wij het handgemeen dat na afloop in de spelerstunnel heeft plaatsgevonden, zoals eerder door ons verklaard keuren wij elke vorm van verbaal en fysiek geweld nadrukkelijk af. Maar de berichtgeving van Spakenburg is eenzijdig en zeker niet compleet." Volgens de Werkendammers reageerde de steward op een klap die hij kreeg van een Spakenburgspeler. "Wij zullen in overleg gaan met het bestuur van Spakenburg om de zaken helder te krijgen en uit te praten."
Over de afspraken die vorig jaar zijn gemaakt en de racistische teksten die naar Ralph Dua werden geroepen meldt de club niets.

Spakenburg-voorzitter Wim Huijgen reageert

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.