Ook FC Utrecht vindt reactie Van Praag ontluisterend

UTRECHT - FC Utrecht is samen met nog een groot aantal clubs uit de eredivisie en Jupiler League onaangenaam verrast door Michael van Praag. De geboren Amsterdammer haalde dinsdag uit naar veel profclubs toen duidelijk werd dat hij niet unaniem verkozen was als voorzitter van de KNVB. "Ik weet wel hoe het zit", zei hij na 36 stemmen voor, één tegen en 21 onthoudingen. "Ik heb met een afvaardiging van clubs uit het betaalde voetbal gesproken en ik ben daar geschoffeerd op een manier die alle perken te buiten gaat."
Clubs uit de eredivisie en eerste divisie voelden zich woensdag geroepen om op de uithaal van Van Praag te reageren en kwamen met een statement. "Alle deelnemers aan het gesprek van clubzijde en vanuit de Eredivisie CV (ECV) en Coöperatie Eerste Divisie (CED) herkennen zich totaal niet in de woorden van de bondsvoorzitter en vinden het ontluisterend dat hij dit op deze wijze op het door hem gekozen moment naar buiten brengt", stellen de profclubs waar FC Utrecht er één van is.
"Zowel tijdens het gesprek en de speeches van Van Praag in de KNVB-vergaderingen voorafgaand aan de verkiezing, heeft de bondsvoorzitter op geen enkele wijze blijk gegeven het een zeer vervelend gesprek te hebben gevonden. Er is dinsdagmiddag achter gesloten deuren een stevig gesprek gevoerd op inhoud met kritische vragen die deels over het verleden en deels over de toekomst gingen. Van Praag heeft daarbij volop de gelegenheid gekregen om alle vragen te beantwoorden en om zaken te benoemen die hij aan de orde wilde stellen."

UEFA

Het statement van de profclubs is naast FC Utrecht ook ondertekend door Eredivisie, Eerste Divisie, Feyenoord, AZ, Vitesse, Willem II, FC Volendam, Telstar en MVV Maastricht. Van Praag kreeg de afgelopen maanden kritiek van profclubs, die vonden dat hij beter voor ze moest opkomen bij de UEFA. Ook werd de oud-voorzitter van Ajax gebrek aan leiderschap verweten tijdens een recente crisis bij de KNVB, die algemeen directeur Bert van Oostveen en op één na alle leden van de raad van commissarissen hun functie kostten. Van Praag was tijdens de bestuurscrisis in de race om het voorzitterschap van de UEFA, die hij uiteindelijk verloor van de Sloveen Aleksander Ceferin.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.