Europese shorttrackwedstrijden van start op Vechtsebanen

UTRECHT - Op de Vechtsebanen in Utrecht gaan vandaag de eerste Europese shorttrackwedstrijden van start. Nooit eerder vond een Europese schaatswedstrijd plaats in Utrecht.
Pas acht weken geleden werd bekend dat de wedstrijden naar Utrecht zouden komen. Om alles voor elkaar te krijgen, moest de organisatie dus flink aanpoten. "Je bent aan strikte regels gebonden, maar we hebben allemaal ervaring in de schaatswereld, dus daar konden we op teren", vertelt Marica Bakker van organisatiecomité Schaatsvereniging Utrecht (SVU).
Dat het toernooi in Utrecht wordt gehouden, is een klein geluk. "Aanvankelijk was het gepland in Heerenveen, maar door de verbouwingen aan de Thialf-schaatsbaan kon het op een of andere manier niet doorgaan. Toen kwam de KNSB bij ons terecht en die kans wilden we niet voorbij laten gaan."

RECORD

Er doet een recordaantal deelnemers mee. "Het aantal inschrijvingen lag rond 180 deelnemers, dus we hebben een groot deelnemersveld, maar dat betekent ook dat er veel spektakel te zien is", aldus Bakker.
De Europese topwedstrijd shorttrack is tot en met zondag en wordt georganiseerd door de International Skating Union (ISU), Schaatsvereniging Utrecht, SVU Shorttrack en de KNSB. Vrijdagmiddag om 15.00 uur opent burgemeester Jan van Zanen het sportevenement.

"Organiseren was een hele baan op zich"
Europese shorttrackwedstrijden van start op Vechtsebanen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.