Minuut stilte bij voetbalduels in Nederland

UTRECHT/PROVINCIE UTRECHT - De wedstrijden in de eredivisie en de Jupiler League beginnen vrijdag en dit weekend met een minuut stilte om de slachtoffers van de vliegramp in Colombia te herdenken. Ook dragen spelers en scheidsrechters rouwbanden. De KNVB heeft dat besloten na overleg met clubs uit het betaalde voetbal.
Zondag zal er een minuut stilte zijn bij ADO Den Haag - FC Utrecht in de eredivsie en vrijdagavond bij het Jupiler League-duel Jong FC Utrecht - FC Emmen.

AMATEURS

De voetbalbond vraagt ook alle amateurverenigingen een minuut stilte te houden bij wedstrijden van hun eerste elftal. GVVV heeft al aangegeven een minuut stilte in acht te nemen voor de tweede divisie-wedstrijd GVVV - Katwijk.

CRASH

71 personen kwamen dinsdag om bij een vliegtuigcrash. In het toestel van zaten onder anderen de spelers van Chapecoense, een voetbalclub uit de hoogste voetbaldivisie in Brazilië, die op weg waren naar de finale van de Copa Sudamericana.
"De Braziliaanse voetbalwereld is op tragische wijze in het hart getroffen. Op dit soort momenten is het van groot belang dat we laten zien dat de voetbalwereld een wereld van vriendschap, solidariteit en respect is. Het Nederlandse voetbal voelt grote betrokkenheid bij Brazilië en betuigt middels een minuut stilte en het dragen van rouwbanden steun aan de nabestaanden en overlevenden. Onze gedachten gaan dit weekeinde naar hen uit'', zegt operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.