Eindelijk goud voor Kerstholt

UTRECHT - Shorttracker Niels Kerstholt heeft eindelijk zijn hoofdprijs. De Utrechter greep zondag met de Nederlandse relayploeg de wereldtitel. Op het WK in Montreal won Kerstholt samen met Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma en Freek van der Wart op zinderende wijze het goud.
Oranje ging op de eerste plaats de laatste twee ronden in. Vervolgens leek het in de slotronde toch weer mis te gaan toen Nederland aan alle kanten gepasseerd werd. Maar in een tumultueuze laatste bocht wurmde Sjinkie Knegt zich toch nog naar de wereldtitel.

EERHERSTEL

In Sotsji was Nederland op de Olympische Spelen ook kanshebber voor de titel. Maar toen kwam er al in de eerste bocht een einde aan het sprookje. Nu is er dus eerherstel.
Niels Kerstholt, die nog nooit een grote internationale titel won, zal zijn schaatsen na dit seizoen toch nog met een glimlach aan de wilgen hangen.
Op Twitter reageert Kerstholt kort na afloop op de winst: "Hoe raar kunnen die finales lopen en wat een prachtige sport. Ik voel me heel raar maar. Fuck yeah!!! Wereld kampioen."

Niels Kerstholt wordt eindelijk wereldkampioen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.